Crvena vlasulja / Festuca rubra

3.32  (25.01 kn)

LATINSKI NAZIV: Festuca rubra
NARODNO IME: Crvena vlasulja
POSEBNE ZNAČAJKE: Brzo i gusto prekriva velike površine, Nezahtjevna, Izuzetno dekorativna, Ekološka bomba

Kategorije: , Oznaka:

Opis

O BILJCI

Jedna od najboljih trava za korištenje u sjeni, a podnosit će i uvjete punog sunca iako bi to moglo zahtijevati više vode, ali razvidno je da je korist biljke najvažnija. Prekrasna “Crvena vlasulja” se intenzivno koristi za stvaranje neodoljivih gustih dekorativnih površina s prizvukom melodije ljuljanja vjetra. Parkovi, uokolo cesta, travnjaci, veća dvorišta, golf igrališta – mogućnosti su beskrajne.
Ova nježna i nezahtjevna biljka je sposobna stvoriti savršen travnjak po kojem se može hodati bez ikakvih problema. Postoje i druge biljke koje imaju potencijal postati trava, ali se teško oštećuju kontinuiranim gaženjem. Festuca rubra je za razliku od velike većine ostalih postojana i učinkovita.
Obično se široko koristi jer ima veliku otpornost na hladnoću. Razvija se u sušnijim klimama ili u hladnim umjerenim klimama. Tolerancija nijansi joj je dosta visoka pa neće imati problema pri odabiru mjesta na kojem se postavi. Ekološki je super prihvatljiva alternativa travnjaku. Zahtijeva manje vode i gnojiva od ostalih trava i potrebno joj je malo održavanja.
Ako se povećalom fokusiramo na vlati trave, možemo vidjeti dlakavost u crvenkastim mahunama u njihovom donjem dijelu. Otuda i uobičajeno ime Crvena vlasulja.
Crvena vlasulja izvrstan je izbor za uređenje, jer brzo raste i pokriva puno zemlje. Budući da dobro raste u pjeskovitom tlu, također je izvrsna za uređenje okoliša i na teškim mjestima.

 

Dodatne informacije

Težina 2 kg

Uzgoj

POLOŽAJ
Polusjena i sjena. Na suncu će tražiti dosta više vode

ZALIJEVANJE
Umjereno

TLO
Prilagođena je finoj i srednjoj teksturi tla i tlima s umjereno hranjivim tvarima.

RAZMNOŽAVANJE
Sjemenom nezahtjevno

OBREZIVANJE
Nije potrebno