Ginko / Ginkgo biloba

66.36  (499.99 kn)

LATINSKI NAZIV: Ginkgo biloba
TRENUTNA VISINA: 100-150
RASTE DO: 20-35 metara
POSEBNE ZNAČAJKE: Može preživjeti eksploziju atomske bombe (?!), najatraktivnije listopadno stablo, živi do 3000 godina.

Kategorije: , Oznaka:

Opis

O BILJCI

Hvaljen kao “nesumnjivo jedno od najizrazitijih i najljepših od svih listopadnih stabala”, Ginkgo time nosi epitet izuzetne atrakcije. Ono što je posebno neodoljivo kod njega, iako je uistinu mnogo toga, su jedinstveni listovi u obliku lepeze koji u jesen dobivaju zadivljujuću žutu boju. Savršen ukras i osobnost drveta iz porodice stare oko 270 milijuna godina, za svaki vrt, park, javnu površinu, te ne postoji prostor u koji se ne bi mogao uklopiti. Dakle, višenamjenska. Može podnijeti i mnoge urbane uvjete uključujući toplinu, hladnoću, onečišćenje zraka, sol…
Drveće Ginka zasađeno je oko hramova u Japanu i smatra se svetim. Stabla Ginka, koja se nazivaju i djevojačkim stablom, dugovječna su s 3000 godina potencijala, otporna su na sušu i štetočine, te su nevjerojatno jaka, toliko jaka da su bila jedina stabla koja su preživjela nakon napada atomskim bombama u Japanu!!!
Kako se stablo nevjerojatno lako snalazi u gotovo svemu, njega stabla Gingka ne zahtijeva puno finoće. Prilikom sadnje, briga o stablu Gingka uključivat će postavljanje u duboko, dobro drenirano tlo na području punog do djelomičnog sunca.

Također se preporučuje redovito zalijevanje i dobro izbalansiran režim gnojiva, barem do sazrijevanja. Briga o stablu Gingka jednostavan je proces i rezultirat će dugogodišnjom hladovinom ovog ukrasnog botaničkog “dinosaura”.


Dodatne informacije

Težina 3 kg