Ginseng / Ficus microcarpa ginseng

11.95  (90.04 kn)

LATINSKI NAZIV: Ficus microcarpa ginseng
TRENUTNA VISINA: 40-60 i 60-80
RASTE DO: 40 cm do 1 metar
NARODNO IME: Trbušasta smokva, Lovorova smokva, Laurel Guma, Zavjesna smokva
POSEBNE ZNAČAJKE: Nepogrešivo prepoznatljiv po vidljivom ogromnom korijenskom sustavu, Jedinstven i atraktivan izgled, Nezahtjevna biljka ukoliko je ne uzgajate kao bonsai.

Kategorije: , Oznaka:

Opis

O BILJCI

Ginseng Ficus najpoznatiji je i nepogrešivo prepoznatljiv po golemom korijenju koji strši iz zemlje na kojem se temelji deblo. Veliki izloženi korijenski sustav pruža tropski i začuđujuće ostario izgled, ali kad bacite pogled na prelijepu nijansu listova optimalne veličine za oko I ugodu dobiješ mladolikog starca, koji živi zaštićen i dugovječan u himalajskim dolina, svome prirodnom staništu, odakle se proširio po svijetu.
Ova kućna stablašca rastu s lišćem u grozdovima kako bi pružila “efekt plača” nad korijenskim sustavom.
Veliko korijenje i priroda ovog divnog stablašca savršeni su – izgleda kao da visi na litici ili pokušava nekako odšetati sa stijene.
Pored važnih uputa o uzgoju, važno je naglasiti da ga treba presađivati ​​svake 2 do 3 godine, smanjujući oko 10% rasta korijena. To će omogućiti stablu da nastavi zdravo rasti i da se ne osjeća kao da je “izvan prostora i vlasnika”.

 

Dodatne informacije

Težina 2 kg

Uzgoj

POLOŽAJ
Ne podnosi izravno sunce, ni tamna mjesta. Time je najsretniji na mjestu gdje dopiru neizravno tople sunčeve zrake.

ZALIJEVANJE
Ficus ginseng ne zahtijeva obilno zalijevanje, a ni prečesto. Zalijevati ga tek kada je površina zemlje skoro suha. Ljeti je potrebno malo više zalijevati..

TLO
Ginseng Ficus se dobro snalazi u mješavini zemlje koja je šezdeset posto agregata i četrdeset posto organske tvari. Može se kupiti premiks ili napraviti vlastiti koristeći borovu koru, stijenu lave i proizvod koji se zove akadama, koji zadržava optimalnu količinu vlažosti i polako se razgrađuje tijekom vremena

PRIHRANA
Jednom svaka dva tjedna tijekom vegetacije, od proljeća do jeseni. Idealno je organsko tekuće gnojivo kao što je riblja emulzija ili organsko gnojivo od morskih algi.

RAZMNOŽAVANJE
Ovu vrstu fikusa je izuzetno lako uzgojiti iz reznica. Jednostavno se posade odrezane grane u tlo i redovito se zalijevaju. Tako će reznice razviti vlastiti korijenski sustav.

OBREZIVANJE
Ako promatrate ficus ginseng kao bonsai i želite zadržati njegovu malu veličinu i oblik, treba ga redovito orezivati. Obrezuju se mladi izbojci kako bi se zadržali izvorni oblik ili oblik koji mu se želi dati. Redovitom rezidbom omogućuje mu se grananje. Obrežu se zimski izbojci na proljeće. To će sigurno omogućiti ljepše i gušće lišće .